Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

29 Mart 2009 Pazar

Umit

Umidinizi yitirdiginiz an oldumu? Umitsiz insan ne yapar? Umitsizligin otesi nedir?
Bana bunlari sormayin, eyy icimdeki cikmayan ve dalastigim derin cukur.

Umit olmazsa isigi nasil gozleyebilirim ki... Attigim adimlari secemem ve gidecegim yer karanliklar diyari olur. Ne kendime nede sevdiklerime bir faydam dokunur, ancak uzerim... En kotusu Yaradilandan uzak kalirim, Allah muhafaza...
Sevilen sevene gider... Seven de sevileni bekler... Colun en susuz bir zamaninda bile cicegi sevgi damlalari ile actiran guc... Bizi gozleyeni, mercilerin en ustun olani DOST edindim. Hangi guc daha beni umitsizlige dusurebilir... Rabbim, beni kendine yakin eyle.(amin)

Hayatin Icinden adli kitapciktan bir secme sunmak istiyorum. Ustteki yaziyi yazmama sebep olan hikaye.

Umit

Ilkokulda okuyan oglum, yakin arkadaslarindan birini evimize getirmisti. Odevleri bittiginde, kucuk misafirimizi konusturmak niyetiyle:
- Bisikletin var mi? diye sordum. Tatil yakin biliyorsun.
Soruma fazla ilgilenmemis gorunerek:
-Annem simdilik yeterli paramiz olmadigini soyledi, dedi. Herhalde daha sonra alabiliriz.
Cocugun bu sozleri, durumlarinin yakinda duzelecegine dair inancini gosteriyordu. Hele hele kullandigi "simdilik" ifadesini kuvvetli bir teslimiyetin izleri vardi.
Daha sonra ona, parktaki bir agacin altinda rastladim. Cimenlerin uzerine comelmis vaziyette karincalari seyrediyordu. Beni farkettiginde yavasca yanina sokulup ve okula babasiyla birlikte gidip gitmedigini sordum.
- Babam kaza gecirdigi icin hastanede yatiyor, dedi. Okula simdilik yalniz gidiyorum.
Tatile bir hafta kala onu tekrar gordum. Tertemiz giyinmis, saclarini da ortadan ayirmisti. Yanagini oksayarak:
- Bugun cok sIksIn, dedim. Yoksa babani gormeye mi gidiyorsun?
Cocugun hafif bir tebessumden sonra soyledigi sozler, dunyayi "yasamaya deger" hale getiren iman nimetinin butun guzelligini sergileyerek kulaklarimda yankilandi.
- Hastaneye gitmiyorum efendim. Babam oldugu icin, onu simdilik goremeyecegim.

Medinem.

degisime ugrayan kremlik



En cok kullandigim seylerden biri bu ufak kremlik.
Buyuk kremlikleri aynamin onunde sevmiyorum. Hem yer isgal ediyor hemde siritiyor gibi geliyor bana. Dolayisiyla her defasinda ufak seylerin icine koymak zorunda kaliyorum.
Bugun bir anda aklima geldi. Yaa dedim birkactane ufak kremliklerim var. Bunlari atmamistim ve sekillendireyim diyerek elime hemen porselen boya aldim. Biraz boyadiktan sonra firinda 30 dak. bekletip kapagini kapattim. Eyvah... beyaz kapak cirtladi! Ne yapabilirim derken daha once boncuk calismalarimdan arta kalanlari kullanma fikri beni derten kurtardi. Hehehe...
Saglam bir tutkal ile boncuklarla da kapagini susleyince kremligim tamamlanmis oldu.
Resimdeki bitsin onu da bu sekilde degerlendirecegim. Belki birilerine hediye verebilirim :))
Medinem.

Sonsuzlugun Sahibine kavustu insALLAH

Tum Turkiye'nin basi sagolsun... Emir Allahtan... Geriye guzel seyler birakti rahmetli Muhsin Yazicioglu... Tum sevdiklerine ve bilhassa ailesine Rabbim sabir versin.
Medinem.

27 Mart 2009 Cuma

Meyve-sebze soyucu


Çalışan biri olduğumdan dolayı pratik olan herşey hoşuma gidiyor.Bana zaman kazandıran ve işimi kolaylaştıran ürünler favorim.Bu ürün de bunlardan biri olabilir..Burada 29,98 $ 'a satılıyor.

Mosquito

Bir dilimlik tereyağı


Düğmeye bir kez basınca,bir dilim ekmeğin üzerine sürülebilecek kadar tereyağı çıkarıyor bu makine.Daha neler yapacaklar bakalım:)İndirimde; 7,97$ 'a düşmüş..


Mosquito

Yumruklanabilen alarmlı saat :)


Hadi itiraf edelim,sabahın kör saatinde işe gitmemiz için,bizi o cırtlak sesi ile uyandıran alarmlı saatimizi birçoğumuz yumruklamak istiyoruz değil mi?Tam bize göre bir ürün tasarlamışlar:)


Mosquito

Kitaplıklı çalışma masası


Hem pratik,hem işlevsel,hem de hoş görünümlü bir çalışma olmuş.Sade ve şık.Diğer örnekler için buyrun..
Mosquito

26 Mart 2009 Perşembe

Stres topu mu, oyun topu mu....

Gecenlerde oglen paydosumda hemen carsilarda gezinirken bu topa rastladim. Kucuk yegenim bununla guzel oynar dusuncesiyle aldim. Bir kac modeli vardi. Benimkisi koyun.

Cantadan cikartinca basladim oynamaya :)) Sekli balon gibi... Ama hic patlamiyor.. Ucundan tutunca boyle viyyynnkkk viyyyynnkkkk oluyor ;)))

Sonra da dedim ki.. yaw ben seni minciklarimmmmmmmm minciklarrrrrrrrrr...... Cok zaman gecmeden annem yanima gelince o da gordu ve aynen ben gibi basladi minciklamaya. Dediki ayy bu tam stres topu... Bizim ufaklik oynamadan once biraz biz oynayalim:)))

Medinem.

25 Mart 2009 Çarşamba

Mim, Olmazsa olmaz 9 sey

Sevgili Sesiber arkadasim beni mimlemis. Kendisine cok tesekkur ediyorum. Bu ikinci mimim oluyor. Birinci mim ise caprice arkadasimdan. Henuz birinci mimi gerceklestiremedim ama en kisa zamanda olucak. Bir ara resim makinem calismadi ve ev hali kalabalik oldugundan yapamadim. Lakin aklimda. Seni biraz daha bekletecegim canim.

Bakalim 9 sey siralayabilecekmiyim...
Hemen ilk aklima gelenlerle basliyorum..

1- CEP TELEFONUM: Asla yapamam, olmazsa cildiririm. Nefesim kesilir...
2- BILGISAYARIM: Her seyim onda kayitli. Fotolarim, mektuplarim, videolarim, archivim, dipnotlarim, calismalarim, dinlediklerim, v.s....
3- ZIKIRMATIK: Bu son yillarda basladigim ve cok severek yaptigim sey. Beni acaip rahatlatir. Sabahlari arabada giderken elimde eksik olmaz.
4- ARABAM: Is yerim evime uzak oldugundan dolayi tren ve diger vasitalarla gitmek zor ve uzun yol. Birkac kez arabam bozuldugunda bunu cok iyi anladim. Arabasiz yapamam.
5- KALEM: Elimde hep kalem olmali. Elimden eksik olmaz. Hic birsey cizmesem karalamasam dahi bile sanki aksesuar gibi gezindiririm.:)
6- KOL CANTAM: Cookkkkkkkkk nadiren hani olur ya hemen azicik disari cikarsiniz ve cantanizi yaninaza almazsiniz. Iste ben bunu beceremiyorum. Cantam olucak illaa ki... Icinde cunku ehliyetim, pasaportum ve bircok onemli bilgilerim hepsi bir arada cantamda.
7- ANAHTARLIGIM: eee... Onsuz hic olmaz dimi :))) yolculuga cikarken oyle bir guzel kontrol ederek koyuyorum ki. Birde sesli olarak tekrarliyorum nereye kaldirdigimi.
8- KREMIM: Sabahlari hafif az bir sekilde yuzume krem surerim. Yapmadigim zaman o bana rahatsizlik verir.
9- INTERNET BAGLANTIM: Iste baglanti koptugu zamannnnnnnnnnn......... hayat sanki sonuyor :))))... Tv, arkadaslarim, gazetelerim, bilgilerim, banka islerim, herseyim internet vasitasiyla oluyor. Internet gittimi kendimi karanlikta hissediyorum ve ne yapacagimi sasiriyorum, aptal gibi oluyorum :)

Bende Sansli ve Mosquito arkadaslarimi mimliyorummmmmm...
Bize cok faydali bilgiler paylasan corekotunu da mimliyorum. (sonradan ekledim...)

Medinem.

Hamsiiiii

Asla affetmemmmmmmmmm.....
Cok seviyorum hamsi pilavini, bizim orada hamsi boregi derler. Tabaktakini eve gelince afiyetle hapur hupur hemennnnn yedim. Once ama resmini cekeyim dedim. Beni gorecektiniz. O kadar cabuk cekiyorum ki resimi, hani bir an once giriseyim diye. :))
En cok sevdigim balik: Hamsi

Postu eklerken tabii ki hamsiden artik eser kalmadi :))) Simdi medinem bol bol resime baksin :)))

Tarifi cok kolay ama yapimi uzun... Hamsileri kilciklari ile ayikla sonra tepsiye dizin. Birde bir ic pilavi pisirin. Tepsiye dizilen hamsilerin uzerine ic pilavi yerlestirin ve sonra tekrar hamsi ile ustunu kapatin. Dogru firina. Yaklasik 45 dak. sonra servise hazir :)
Medinem.

24 Mart 2009 Salı

Annemin tavsani...

Annemin dikis merakina hayranim... Benim elimden o kadar gelmez. O bir kere birseyi gorsun hemen bir fikir edinir ve kendisi de yapar. Cocuklugumu hatirliyorum... Daima bize bebekler diker ve saclarini uzun yapardi. Sonra guzel bir kiz yuzu cizerdi ve bende kardesimle saatlerce o bebeklerle oynardik.
Aradan yillar gecti ve annem yine ayni... Hic degismedi... Her zamanki gibi dikis makinesinin arkasinda birseyler ciziyor, kesiyor ve dikiyor.

Bir onceki postta tavsanli ortu modelini vermistim. Annem bunu cok sevdiginden dolayi o da yapmaya karar aldi ufak yegenime armagan edebilmek icin.
Onun haberi olmadan ben dayanamayip tavsanin henuz bitmemis halini cekip bloga eklemek istedim.
Anne... resmi gorunce sasirma olur mu :)))) Seni seviyorum... Sende beni :)) biliyorum..

Medinem.

22 Mart 2009 Pazar

EHAD, Müjdeler Olsun...

Günlerden pazar ve ben Istanbulu özlüyorum... Elime kitabımı alıp çok sevdiğim bir arkadaşımla sakin ve manzaralı bir ortamda çaylarımızı yudumlayarak kitap okumalarımızı özlüyorum... Kumpircinin önünde iştahlı bir şekilde karışık hepsinden olsun demeyi özlüyorum... Özlemek ne güzel şey... Hemen beni tatli hayallere daldırıyor. Hayatı sevdiğimi ve ne gelirse Ondan geldiğini idrak ediyorum, elhamdulillah...

Kitap okuma sevdasi ile daima beni hep rahatlatan kitabimi aldim elime ve gozumu kapatarak herhangi bir sayfa actim. Karsima yine cok guzel bir mujde cikti. Aynen su sekilde basliyor:

Kim Kul Huvallahu Ehad suresini bir defa okursa, onun cennetlik olduğuna yetmiş bin melek şehadette bulunur ve kendisine yetmiş bin melek sevabı yazılır. Cenab-ı Hak meleklerine şöyle emreder: "Meleklerim! Kuluma bakın; ne istiyorsa kendisine verin."
Tabi Allah o kulun ne istediğini çok daha iyi bilir.

........(ve birsürü yazı daha).........

Kim Kul Huvallahu Ehad suresini sevdiği halde ölürse, Allahu Teala şöyle buyurur: "Benden başka kim bu kuluma mükafat vermeye güç yetirebilir? Süphesiz ki ancak Ben onun mukafatını noksansız vericiyim." Ve sonra Allah o kuluna der ki: "Kulum! Cennetime gir, senden artık razı oldum."

Eh, artık Kul Huvallahu Ehad suresini okumayı sevenlere müjdeler olsun!.

Sırlar Hazinesi ....

Sevgiler, medinem

21 Mart 2009 Cumartesi

Patchwork bebek ortusu

Internette gezinirken bu bebek ortusune rastladim ve cok sirin geldi bana. Hemen annemi cagirdim ve ona gosterdim.
Bizim aile gittikce buyuyor ve yegenlerimin sayisi cogaliyor, masALLAH... Bu sebeple annem her defasinda ya orgu veya dikis yapiyor. O bunu zevkle yapiyor ve buyuk bir heyecanla:)) Tavsanin sablonunu printerden cikarttim annem icin. O da yapacak. Bittigi zaman sizlerle paylasirim.

Asagida sablonu verdim. Ayrica buradaki linkten tum asamalariyla tavsani nasil yapacaginiz anlatilmistir resimleriyle birlikte.

20 Mart 2009 Cuma

Tavşan yapımı

Daha önceden de blogda yazmıştım...
Cuma öğlenleri öğrencilerimle farklı aktiviteler yapıyoruz. Bügün ise tavşan katlama modeli ile şirin tavşanlar yaptık, süsledik ve sergilemek için aştık.
Oh... birde hava çok güzeldi. Sınıfın kapısını actık sonuna kadar ve katlama kesme tekniğini gösterdikten sonra bizim minik eller faaliyete geçtiler. Bu tür çalısmalarda çok neşeli oluyorlar. Sohbetleri de bir o kadar tatlı :)) Bende diğer işlerimi yaparken bir kulak onlarda sohbetlerini dinliyorum yada eşlik ediyorum. Arada fıkralar ve bilmeceler de anlatılıyor. Bugünkü bilmece ise söyleydi:
Soru: Siyah, beyaz ve kirmizi. Bu nedir?
Gelen cevaplar: Bunlar birer renktir, bir ulkenin bayragi falan...
Cevap: Cok utangac bir zebra :))
Bayiliyorum cocuk diline :))

Sonuc olarak harika bir cuma gecirdim... Guzel bir hafta sonu diliyorum herkese.
MEDINEM.



19 Mart 2009 Perşembe

Düğmeli Ataşlar




Kolayca hemencik yapılıyo.Ataşlara hareket katmak için..Düğme dışında başka materyaller de kullanılabilir..Bu arada ben ''ataç'' diye biliyordum.Doğrusu ''ataş''mış :)
Mosquito

Şirin keçe çantalar


Bence çok şirinler..Bayıldım ben bunlara..Benim keçe merakım bitecek gibi görünmüyor :)
Mosquito

18 Mart 2009 Çarşamba

Hayatin Icinden: BIR HATIRA...

Sık iğne ile örülmüş yer minderi... Arta kalan iplikleri birlestirerek sizde yapabilirsiniz...
Neden yer minder resmi ekledim? Bunun bir nedeni var...

Cok zaman oluyor ufak bir kitapcik almistim ve icinde kisa kisa hikayecikler vardi. Kitabin adi "HAYATIN ICINDEN". Okudugum zaman hic unutamadigim hikaye tekrardan karsima cikinca blogda paylasmaya karar verdim.

"BIR HATIRA

Çocukken yatağımdan her kalkışımda, yerdeki yastık ve minderleri görüp, annemin dağınıklığından dolayı söylenip dururdum.

Büyüdüm, evlendim ve nurtopu gibi bir erkek çocuk sahibi oldum. Oğlum da bana benzemiş olmali ki, geceleri kıpır kıpır dönüp, ikide birde yataktan düşüyor.

Ve şimdi ben, rahmetli anneciğime fatihalar okuyarak, yavrumun düşebileceği yerlere minderler seriyorum.

Hayatin Icinden Secmeler...

Resimi nereden aldigimi ogrenmek icin resim ozelliklerine bakiniz.

Medinem.

YENİDEN MODA OLDU




Ekranda gördüğünüz yeleği çok uzun zaman oldu dikeli...Yelek 1 arkada 12 tane önde olmak üzere 13 düğmeden oluşuyor.Bedene oturtmalı,arka 3 parça,ön 4 pens'ten oluşan şık bir yelek...
Her şeyi tabiki saklayamayız ama çok sevdiğimiz ,vazgeçemeyeceğimiz giysileri saklamakta bir sakınca yok sanırım.Günümüzde çok moda olan yelek dolabımdan çıktı ve benimle beraber nefes almaya başladı.
Beni şaşırtan eski modellere dönüş olması!Yeni tasarlanan giysiler daha önceden modası geçmiş modeller.Eminim hepinizin dolabında bir yelek vardır,belkide daha çok. Ben çok severek taşıyorum bu giysiyi...
Bu yeleği ne zaman görsem rahmetli (Barış manço) gelir aklıma...Düğme'lerinin çok olması nedeniyle, çok sevdiğim bir sanatçıydı kendisini halada çok severim. Nur içinde yatsın!
Bu yeleğin bahanesiyle 1 FATİHA 3 İHLAS okuyalım bütün ölmüşlerimize...
Bağışlarken içinde (Barış manço)da olsun...Şimdiden ALLAH kabul etsin...
Sevgiyle kalın...
ŞANSLI

17 Mart 2009 Salı

Çocuklar için civciv yapımı


Bu civcivi yapmak için şablon aşağıdaki linkte yer alıyor.Kendime bile yapabilirim diye düşündüm bir an:) Oldukça basit ve şirin görünüyor..
Mosquito

Minik laptop Pocket Yoga


Katlanabilir ekraniyla karsinizda cebe sigan Lenovo Pocket Yoga bilgisayari.
Kapali haliyle kadinlarin el cantasina benzeyen urun Sony'nin Vaio P'yi duyurmasının ardindan ilk ciddi rakip olarak ortaya cikti.
Fiyati ve teknik detaylari ile ilgili henuz resmi aciklamalar yapilmamis.
Simdilik bu kadar... :))
MEDINEM.

Bebeklere hediye









Yeni bir trend daha... Bebek hediye sunumunda farklilik... Cicekler anneye ve giysilerde bebege.. :)
Hediye sunumuna dikkat edenlerdenim. Fiyatina bakmam, markaya bakmam ama verilen hediye ne kadar ozen gosterilmis buna dikkat ederim. Kendimde arkadaslarima hediye verirken hep dusunurum ve farkli seyler yapmaya calisirim.

16 Mart 2009 Pazartesi

Katlanabilir Karton Tabure (Foldable Cardboard Stool)

Bu katlanabilir karton tabure 90 kg kadar dayanikli. Uretimi plastic olmayip kartondan olmasi ne guzel... Ayrica az yer tutan ve kurmasi cok basit bir tabure. Her yerde, her an... Bundan birtane degil birkactane isterdim. Pikniklerde, acik havada arkadaslarla otururken hemen taburemizi cikartirdik.

Medinem.
Kaynak

Pasta kesici



Pastayı düzgün ve eşit dilimlere ayırmanın kolay yolu,pasta kesici.Sitede 25 $ a satılıyor..Başka değişik ürünler de var..

Mosquito

SAAT'İME HAYAT VERDİM


D&G markalı saat'imi çok severek aldım ...Alalı 2 sene oldu...Alırken biraz kararsız kaldım çünkü kemeri değişebilecek bir kemer değil...Bana firmanın kemeri değiştirdiğini söylediler.1 sene sonra kemer koptu.Bende aldığım kuyumcuya başvurdum...
Saat'ten bana 2 hafta sonra haber geldi.Öyle bir rakam söyledilerki ben bunun yerine yeni bir saat alırım mantığıyla saat'imi alıp eve geldim.Yaratıcılığıma baş vurdum ve kemerini ben ördüm.Ben sevdiğim şeylerden çabuk vazgeçemiyorum.Bence sizde vazgeçmeyin...
Büyütülmüş halini görmek için resim'in üzerini tıklayınız.
Sevgilerimle
ŞANSLI

ALLAH kelimesinin sirri...



Hollandalı bir bilim adamı van der Hoven, Allah kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı.

Hollandalı bir bilim adamı ve psikolog olan Vander Hoven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı. Profesör Hoven'in hastalar üzerindeki araştırmasının sonucu ise şöyle..

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur"an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı. Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi. Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.

Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti. Arapça okuyabilen ve düzenli Kur'ân-ı Kerim okuyan insanların psikolojik hastalarıklardan kendilerini rahatça uzak tutabildiklerini söyleyen psikolog "Allah" kelimesindeki her harfin hastalıklara nasıl tedavi olduğunu açıkladı.

Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı. -ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor. - Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor - Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.

Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur"an-ı Kerim"in sırlarını araştıran bir psikolog.
ALINTI
KAYNAK

15 Mart 2009 Pazar

Ucan kagit

Ne kadar bicimsiz bir sekilde katlanmis bu, diyebilirsiniz... Ama asil vazifeyi goren kanatlarinda ki katlamalar...
Toplam 12 asamadan olusan bu katlama teknigi ile kagit, ruzgarin akisina gore tabi ki, daha uzun ve mesafeli ucar. Ben kendim denemedim... Deneyen arkadaslar yorumlarini birakirlarsa memnun olurum :)))
Blogta tum katlama asamalarini yayinlamak cok uzun sureceginden linki veriyorum. Linkte iyice sekillerle adim adim anlatmislar... Hadi kolay gelsin
MEDINEM.
Kaynak





kutu katlama


Kutunuzu kendiniz hazirlayin... Sablon da hazir...
Hazir karton seklinde renkli kagidi susleyip sablonu cikartip katlayin. Istediginiz, arzu ettiginizi icine koyun.

Yeni bir bebek dunyaya geldiginde ziyarete gideriz. Genellikle ya bir patik, havlucuk gibi kucuk hediyelerde olur ve onlari neyin icine koyacagimizi bilemeyiz. Iste o zaman bu tur fikirler ise yariyor. Kiz ise pembe, oglan ise mavi yada yesil renkleri secip sonra kutuyu bir guzel suslersiniz. Benim aklima gelen bunlar...

MEDINEM.
Kaynak

Yamuk kek kalıbı

Kalıpların hepsi muntazam şekilli olacak değil ya! Bu da asimetriyi sevenler için gelsin :)
Mosquito