Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

29 Nisan 2009 Çarşamba

Blog Odulu




Sevgili Moda Tasarım bizi blog ödülüne laik gördüğü için kendisine teşekkür ediyorum.

Ziyaret ettiğim tüm blogcu arkadaşlara benden de ödül gelsin. Bunu çok içtenlikle söylüyorum çünkü arkadaşlar çok sıcak ve içtenlikle bloglarına postlar eklemekte. Samimiyetinize ve bağlılıgınıza bayılıyorum...
Daha nice bloglaşmaya....

Bu gelecek 2 hafta pek post ekleme yapamayacağım. Nedeni ise: TATILDEYIMMM...
Hemde en cok sevdiğim yerde... ISTANBULDA...
Mosquıtonun bol bol başını ağrıtmaya geldim diyormusum..

Ha bu arada SANSLIM beni aramış çoooooooooooooooookkkkkkkkk sevindimmmmmmmmmmmm....

Medinem
Istanbuldan herkese kucak dolusu selamlar.

25 Nisan 2009 Cumartesi

Wall-E... Robottan alinacak sevgi ornegi




Filmin basrollerinde Wall-E ve son guzel teknoloji ile yapilmis Eve tum cocuklarin gonullerini kazanacak figurdeler.

Wall-E terk edilmis dunya gezegeninde copluklerden seyler biriktirerek tek basina ve yapayalniz yasamaktadir. Birgun karsisina Eve cikar.. Eve'in vazifesi dunyayi arastirmak ve yasanabilirlik belirtilerini insanlarin bulundugu gezegene aktarmaktir. Aradadigi sey Wall-E de bulunmakta.. Eve kendi galaksisine donerken bizim tatli robotta pesine duser....

Filimde baglilik, sabrin ve sevginin pesinden kosmanin ne kadar gerekli oldugunu hissettiriyor seyircilere. Ayrica bir bitkinin ne kadar onemli oldugu da vurgulaniyor.

Bu filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Hem yetiskinler icin hemde cocuklar icin..

sevgiler, medinem

Anneler Gunu Calismasi 2: Tahta kasik susleme





Anneler icin neler yapilmaz ki... Bizim icin 24 saat hazir olduklarini biliyoruz... Okulda calismalara devam edildi ve bu sefer tahta kasiklar bol pullarla suslenildi. Sonra arkasina miknatislar takilip tam bir buzdolabi susune girmis oldu.

Ben bile kendime yaptim anneme vermek icin... Biraz parmaklarimiz hemen cabuk tutkallastigi icin ince calismak gerekiyordu. Bu calismada ogrenciler sabirli ve titiz calismayi ogrendiler, zevkle :))

Guzel bir hafta sonu diliyorum... SEVGILER, MEDINEM.

24 Nisan 2009 Cuma

Multi Fonksiyonel masa


Hem deseni hos hemde tum eve yakisacak renk tonlarina sahip bir fonksiyonel masa. Gerektiginde sehpa konumunda yada masa. Dizayn olarak bir hayli begenimi kazandi...
Sevgili blog arkadaslarim,
Bu son gunlerde pek ziyaretlerde bulunamadim... Yogunluk ve hizli tempo rahatca bloglarda gezinmeme pek firsat vermiyor...Ama bazen hemen kisa kisa geziniyorum... Sevgiler...
MEDINEM
kaynak

23 Nisan 2009 Perşembe

Rengarenk patchworkler




Patchwork yani kırkyama da sevdiğim el sanatlarından biridir.Renkli yapısından ve farklı parçaların bir araya gelmesi ile oluşmasından olabilir bu ilgim sanırım.Linkte farklı birsürü patchwork çalışması var.Yapanlar için fikir olabilir.Buyrun..
Mosquito

21 Nisan 2009 Salı

Cocuklar bu spagettilere doymak bilmiyor...

" Ogretmenim... Bize o spagettilerden yaptiracakmisin" diye diye basimin etini yedi benim minikler :) Onlari mi kiracagim... Azicik bir vakit bulsak zaten haziriz birseyler yapmaya... Onceki calismalardan spagetti paketi ve seker hamurlarimiz kalmisti. Malzeme hazir, istek de var...
MEDINEM.

20 Nisan 2009 Pazartesi

Anneler gunu calismasi 1: BONCUK DIZISI


Bugun okulda ogrenciler bircok seceneklerden birini secip calismalarina basladilar. Konu anneleri olunca herkes elinden gelen inceligi cabalayarak nefis calismalar yaptilar... Hediyelerin yaninda siirler, resimler ve en icten sevgi sozcukleri yazildi...
Beni her yil uzen ve yaralayanlar da oluyor... Annesi olmayan cocuklar...:((( Onlarda yaparken ya teyzelerine yada sevdiklerine armagan edecekleri seyleri yaparken kimmmm bilir neler de geciyor akillarindan. Lakin yuzlerindeki ifade ic ruhsal hallerini anlatiyor. Kiyamam....

Birinci olarak Boncuk dizisini posta vermek istedim. Benim ogrenciler baska seyler yaptilar... Onu en kisa zamanda yayinlayacagim...
Modelin icine boncuklar diziliyor ve sonra sicak bir utu ile boncuklarin alt kismi birbirine eriyerek yapisiyor. Tabii bunu yaparken ozel bir kagit yada yapismaz kagit kullanmak gerek. Yoksa utunuzun alti kotu olur. Hemen o sicakliginda ya mandal yada tutac gibi seyler yapistirabilirsiniz.
MEDINEM

18 Nisan 2009 Cumartesi

kolay ve cabuk...


Anneler gunu yaklasmakta ve bircok aktivite calismalarini bir araya toparlamam gerekiyor. Cocuklarin anneleri icin yapabilecegi bu hediye cok hosuma gitti. Cunku son anda bile hemen yapip verebilecekleri bir armagan olacaktir. Buyuk mandallar gormustum ama alayimmi diye tereddute girmistim. Ne isime yararki diye... Resimi gorunce hemen archivlemek icin kayda aldim..
Medinem.
KAYNAK

14 Nisan 2009 Salı

bebek cupcake

A olani Mosquito sana sonracigima filli olani Sansliya hediye ediyorum.. :))) :) Kaynak

Herkese meyhaba.... ben geldim agzimda emzigimle... diye seslendigini duyuyorum sanki :))

kaynak

Ve daha bir cok cupcake modelleri...


ISTEEEEE BU...... Bende seni yiyecemmmmm... yegenimiiiiiiii...
MEDINEM...

Bez bebek


Evettt..Bu ara çocuklar için yapılmış ürünlere sardım sanırım:)) Özellikle kız çocukları için,oynamaktan zevk alacakları ,şirin bez bebekler buldum,internette gezinirken.En çok da denizkızını sevdimm..

Mosquito

13 Nisan 2009 Pazartesi

Tuzluktan şekerlik ! :))


Komik bir başlık oldu:)) Bu sitedeki fikri beğendim.Basit cam bir tuzluğun içine,o lezzetli minik ve renkli akide şekerlerini koymuşlar.Tuzluğun deliklerinden kurdele geçirmişler.Üzerine de bir fiyonk..İşte size güzel bir şeker kavanozu..Kavanozun boğaz kısmına da kurdele geçirilebilir.Düşününce çok hoş fikirler çıkar diye düşünüyorum.Haydi hanımlar,iş başına :))
Mosquito

12 Nisan 2009 Pazar

Çocuk doğumgünleri için bir fikir daha!


Şeker çemberi! Yapılışı çok basit.Gerekenler:Yumuşak şekerler,kürdan,sünger:) Hem dekorasyon malzemesi gibi olmuş,hem de gelen geçenin bir tane koparıp ağzına attığı lezzetli bir çember.Partinin sonunda ortada sadece süngerin kalacağına garanti verebilirim:))
Mosquito

T-shirt oldu alisveris torbasi


Cok zaman olmadi, bloglarda gezinirken plastic torbalardan kurtulup bez file torbaya gecis kampanyasi vardi. Ve cokca destekledigim bir kampanya.

Simdi ise sanal gezinti yaparken bu harika fikirle karsilastim. Eski t-shirtlarimizi pekala alisveris torbasi olarak kullanabiliriz. Hem saglam hemde kol cantamizda hazir bulunabilecek sey...

Kaynak ve birde burdan.
MEDINEM

Saat kayışınızı kendiniz yapın!



Linkteki sitede iplerden bileklik ve saat kayışının yapılışı adım adım anlatılmış.Saat kayışı yapımında renkli ipler kullanılarak daha güzel şeyler ortaya çıkacağına eminim.


Mosquito

11 Nisan 2009 Cumartesi

Minik kus, paran nerede?

Bunu gorunce bayildim arkadaslar...
Cocukken annem harclik olarak bir seker almalik bozuk para verdiginde kaybecem diye korkardim. Elimde tutardim oylece.
Bozuk paralari icine koyacak cicekli aksesuar orebilirsiniz kizlariniz icin. Elbiselerine uygun renkli orgu ile minik kizlarin islerini kolaylastirir hemde onlari bu ciceklerle cok sevindirmis olursunuz.
Medinem.

Kaynak

Bir el dokunusu neler yapar...


Emek ver bir seye yeter... Deger ver... Yaa, bu da ne boyle begenmedim deme. Acaba neler yapabilirim, nasil degistirebilirim de :))
Basit bir cantayi yani cuval gibi olan cantaya ne guzellikler katmislar...
MEDINEM.
Kaynak

10 Nisan 2009 Cuma

Zencefil


Blogumda hekimce.com sitesinin konu basliklarina bakarken birden zencefil konusu dikkatimi cekti. Megersem ne kadar faydaliymis... Tam bir sifa... Ben marketlerde gorurdum elim varirdi ama hic almadim yemedim de... Patates gibi bunu nasil soyacagim, amannn beni cok ugrastirir diyerek hep gecmisimdir onunden.
Asagidaki bu haberi okuyunca artik kesinlikle yemeyi dusunuyorum. Mutfaktaki hamarat arkadaslar, sizlerden zencefil yemek tarifleri bekliyorum;))))))

Hekimce.com sitesinde haber aynen su sekilde:
Ameliyat sonrası bulantılar için de bire bir Araştırmalar;
ameliyat sonrası görülen bulantıların, kemoterapide yaşanan mide bulantılarının ve ilaçla kanser tedavisi sırasında ortaya çıkan kusmaların zencefil kullanımıyla engellenebileceğini gözler önüne seriyor.

Yolculuktan 2 saat önce... Zencefil, taşıt tutmasında ortaya çıkan bulantı ve kusmalara karşı da çok etkili. Zencefilin hareket hastalığına olan etkileri ile ilgili bir araştırma; yolculuktan iki saat önce alınan zencefilin, bulantı ve kusmayı engellemede son derece etkili olduğunu gösteriyor.

Zencefil, şeker hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasında da etkili. Zayıflama tedavisinde ise; kan şekerini dengeleyen etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verimini sağlıyor.

Ayrica Zencefilin Kur'an-i Kerim'de gectigini biliyormuydunuz? Ben bilmiyordum... Bir yeni sey daha ogrendim.
"…Cennetlikler içeceklerini kendi iştahları ölçüsünce tayin ederler. Onlara karışımında zencefil bulunan kadehler ikram edilir." (İnsan, 76/16-17)

Daha fazla bilgi edinmek icin Sizinti Dergisi adli siteden detayli bilgiler edinebilirsiniz.

Tasarim olarak: Rabbim seni ne guzel yaratmis bizler icin... seklin, semalin dikkat cekiciydi... bircok sebzelerin arasinda "HEYYY... bende varim.. bak bana, al beni..." diyordun ama ben kulak vermiyordum... AHHH ahh... :)))
MEDINEM.

dipnot: Rabbim tum hastalara sifa versin, saglik versin...

Şu güzelliğe bakın!




Ne kadar da masumlar..Bu fotoğrafları çok beğendim.Fotoğrafçı Tracy Raver'a aitler..Sitede başka birsürü güzel fotoğraf var..
Mosquito

MIM: En cok sevdigim kose...

Bloglarini ziyaret ettigim ve severek takibe aldigim 3 arkadasim beni ayni konuda mimlemisler :))
Konu ise en cok sevdigim kose. Ilk mim bana caprice diyarindan gelmisti. Benim ilk blog arkadasim diyebilirim. Ve o zaman mim olayini tam anlayamadigim icin vede acaip yogunluktan dolayi cevaplayamamistim. Bu mimi onun icinde cevaplamis olayim. Caprice'cigim cok gecikmeli oldu, hakkini helal et. Ayrica defne, mehbup ve Pitircik (nikin cok tatli resimde oyle) tesekkur ediyorum ilgilerinden dolayi.http://www.capricemoda.com/
http://defneninfikri.blogspot.com/
http://mehbup.blogspot.com/
http://toplamacopluk.blogspot.com/

En cok sevdigim kose 2 tane.

Biri calisma masam... Hersey burda oluyor: duygularim, fikirlerim, kitaplarim, notlarim, aktivitelerim, boyamalarim, cep tel gorusmelerim ve daha nice seyler...
Eve gelir gelmez hemen kostugum yer burasi. Annem misal hemen tv acar koltugu vardir oraya oturmayi sever. Bende koseme kosarim... Ohhh bee geldim evime diyecegim mekanim. Tek rahatladigim, yalnizligi sevdigim yer. Birde isin ilginc yonu sudur: Annem benimle ciddi bir mevzu uzerinde konusacaksa hep beni burada yakalar :))) Galiba ailemde beni en cok bu kosemde benimsiyor. Kimseye kaptirmam kosemi aslaaaaaaa...
Diger sevdigim kose ise, yegenlerimle oynadigim ve bircok hareketli paylasimlar yaptigimiz kose... Aslinda normalinde yok boyle bir kose. Ama onlar geldiginde hemen masa pencerenin onune cekilir ve ne var ne yok ortaya cikartilir. Sonracigima saatlerceeeeeee artik takiliriz...
http://ayfersultan.blogspot.com/
mimliyorum...

SEVGILER, MEDINEM...

9 Nisan 2009 Perşembe

Çocuk doğumgünleri için neşeli seçenekler..


Hayal güçleri sınırsız ve rengarenk olan çocuklara; kendileri gibi renkli ve eğlenceli bir doğumgünü yaşatmak için,evimizde kolayca yapabileceğimiz parti malzemeleri var Martha Stewart'ın sitesinde.Yapılışını da anlatmış.Benim hoşuma gitti..
Mosquito

Ikinci odul...

Sonradan gelen bir odul daha...

Tesekkur ediyorum sevgili kedicibasi arkadasim. Blog arkadasligimiz cok yeni ve taze olmasina ragmen samimiyetin cok hos.
Blogunda en basta duran resimi kim cizdi ayrica? bunu da merak ediyorum.


http://kedicibasi.blogspot.com/


Bende http://defneninfikri.blogspot.com/ olan arkadasimi odullendiriyorum...


Sevgiler, tum herkese...

Ödülün kuralları:1- Ödülü verenin linkini yayımlamak.2- Ödülü verdiğin kişilere mutlaka haber vermek.3- Bu ödülü verdiğin blog sahibinin linkini vermek.4- Gördüğünüz resmi eklemek.

MEDINEM

dumanli tablo

Photoshoptan yapilan harika bir tasarim... Duman, is havasiyla dusunulmus ve harika bir tablo modeli ortaya cikmis.
Photoshop kesinlikle kullanmasini ogrenmeliyim...
MEDINEM
Kaynak

8 Nisan 2009 Çarşamba

Ask icin yasanmali...

Kalbim ASK diye atsin istiyorum hergun.
Gonlumden dokulsun TEK heceler...
Ritimleri ise gotursun YESIL kubbeye...
Yansin... "YAKTI!" diyeyim "kalbimdeki sicaklik beni..."
HUU.......
Medinem.

7 Nisan 2009 Salı

Ankebut suresi


Bir onceki postta bir ayakkabi modeli vermistim. Ve tasarimcilar ayakkabinin icine tarantula koymuslar. Bir iki gun sonra aklima Ankebut Suresi geldi. Daha onceleri tefsirini etkilenerek okumustum. Boylelikle birdaha okumaya nail oldum.

Ankebut'un turkce kelimesi orumcektir. Orumcek agini inceledigimde hep agzim acik kalmistir. Cok ilginc bir yaratik. Tasarimda bir orumcekle yarismaya girilmez... :))

Sure'nin meal ve tefsirini okumadan once bu sefer ana fikrine once deginmek istedim. Ki oyle yaptim ve sonra devam ettim...

Ana fikrinden alacagimiz harika gucler var. Sizi bilemiyorum ama ben muthis enerji aldim, kendimce.

Tefhimu'l Kuran adli eserde su sekilde aciklama yapilmis (kisaca ozet):

"Sure ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulduğunda, nüzul zamanının müslümanların Mekke'de en şiddetli işkenceye maruz kaldıkları dönem olduğu görülür. Kafirler, İslâm'a tamamen karşı çıkıyor ve yeni dine girenler en şiddetli baskılara maruz bırakılıyorlardı. Allah, samimi müslümanları cesaretlendirmek, güçlendirmek ve iman zayıflığı gösterenleri utandırmak için bu sureyi indirdiğinde şartlar böyleydi. Bunun yanısıra Mekkeli müşrikler, her çağdaki Hak düşmanlarının uğradığı akibeti kendi kendilerine davet etmemeleri için uyarılmaktadırlar.

.........................................

Bu surede değinilen kıssalar da çoğunlukla şu aynı noktayı vurgulamaktadır. "Onlar büyük zorluklar çektiler ve uzun yıllar boyunca eziyete uğradılar. En sonunda Allah'ın yardımına mazhar oldular. Bu nedenle cesur ol: Allah'ın yardımı mutlaka gelecektir. Fakat bir deneme ve sıkıntı dönemi yaşanmalıdır." Müslümanlara öğretilen bu dersin yanısıra kafirler de şöyle uyarılmaktadır: "Eğer şimdi Allah tarafından hemen cezalandırılmıyorsanız, hiçbir zaman cezalandırılmayacağınız gibi bir zehaba kapılmamalısınız. Helak olmuş eski ümmetlerin izleri gözlerinizin önündedir. Bakın onlar nasıl bir akibete uğramışlar ve Allah peygamberlerine nasıl yardım etmiş."
Daha sonra müslümanlara şöyle bir talimat verilmektedir: "Eğer işkenceler dayanamacağınız hale geldiyse, imanınızı terketmek yerine memleketinizi terkedin. Allah'ın arzı geniştir; rahatça Allah'a ibadet edebileceğiniz yeni bir yer bulun."
Bütün bunların yanısıra kafirler de İslâm'ı anlamaya teşvik edilmektedirler. Tevhid ve ahiret ile ilgili güçlü deliller öne sürülmekte, şirk reddedilmekte ve onların dikkatleri evrendeki çeşitli ayetlere çekilerek, tüm bu ayetlerin peygamberin onlara sunduğu öğretiyi teyit ettiği söylenmektedir."


Medinem.

Arkadasimdan gelen odul

Ilk defa tasarimmekani icin gelen odul beni cok mutlu etti. Blog arkadasliklarin bu kadar hos ve nazik olacagini hic dusunemezdim. Megersem sanal yoluyla edilen arkadasliklar, verilen destekler ve sevgi bagi ne kadar sicak ve hosmus. Tasarimmekanina bu mutlulugu yasatan nese dolu CAPRICE arkadasima tesekkur ediyorum. Bizi de dusunup bu odule dahil ettiginden dolayi Rabbimde senden razi olsun canim.

Benimde kurallara uyarak beni odullendiren ve odullendirecek oldugum arkadaslarin linklerini bildirmem gerekiyor. HAYY.. HAYY.. severek...

Ödülün kuralları:
1- Ödülü verenin linkini yayımlamak.
2- Ödülü verdiğin kişilere mutlaka haber vermek.
3- Bu ödülü verdiğin blog sahibinin linkini vermek.
4- Gördüğünüz resmi eklemek.

Benden odul alan arkadaslar ise: Tasarimda Bugun, Mosquiito, Corekotu, Zehra, zeynepin guncesi ve ayfersultan. Ve tum diger arkadaslarima ayrica tesekkurlerimi iletmek istiyorum. Herkesi elimden geldigi kadar ziyaret ederek takip ediyorum. Her bir blogta baska baska guzelliklerle karsi karsiya gelmek beni mutlu ediyor... Sevgiler... MEDINEM..

5 Nisan 2009 Pazar

Ayagini kaldir, orumcek var ;)

Bildiginiz gibi seffaf cantalar sonracigima ayakkabilar sonracigima takilar bir hayli moda... Ve cok begeni goruyor... Bakalim internette gezinirken arkadasimin buldugu bu bayan ayakkabiyi begenecekmisiniz? Tarantulali hemde..
AYY... UYY.. lu yorumlarinizi bekliyorum :)))
Korkmayin.. ruyaniza da girmesin.

Medinem

Mim 3


Blog listemden sevdigim ve neredeyse hergun takip ettigim arkadasim DunBugun beni mimlemis.
Konu: Erkek/kadin olsaydin yapacagin ve yapmayacagin 5 sey ne olurdu.

Erkek olsam ne yapardim:
  1. Evlenmeden once dunya turuna cikardim.

  2. Istedigim yemegi yerdim. Kiloyu hic kafaya takmazdim.

  3. Evlenecegim kadini takip ederdim caktirmadan. Hatta detectif bile tutardim.

  4. Biraz tasfirin erkegi olurdum, cok ta nazik olmazdim. Kadin yada ev hali benden asla dominant olmamali.

  5. Ailemle bol bol gezerdim. Onlar nereye istiyorsa hemen ayarlar ve gotururdum.

Erkek olsam ne yapmazdim:

1.Hergun tras olmazdim, canim ne zaman isterse o zaman.

2.Takim elbise, kravat olaylarindan mumkun mertebe uzak dururdum.

3.Ben erkegim diye ozel bir muamele beklemezdim, isimi kendim yapardim.

4.Utu yapmazdim... Birtek bu konuda aileme sorardim.

5.Esimin kalbini kirmazdim ve herkesin rahat olmasini isterdim.


Ohoo... bitmez ki... Bizim ailede herkes cok rahat yetistigi icin ve kadin/erkek baskisi gormedigimizden herhangi bir zorluk cekmedim. Ne cocuklugumda nede gencligimde... Sadece bulasik ve salata yapma konusunda sinir olurdum. "Hep ben mi yapacagim... bana ne, copu de erkek kardesim atar, bahceyi o bicer ve sular..." gibi soylemlerle avundururdum kendimi.


Insan yaradalisina razi olmamli. Bir erkekte ki olan rahatlik aynen bende de var. Donem o kadar degisti ki. Bayan olarak bir yere giderken hani tembihlerler ya "aman erkeklere dikkat et, pesinize takilmasinlar" misali. Ee... onlar dikkat etsin. Artik o kadar degisik tipler var ki erkek erkege bile laf atiyor ;))).... Taksim meydanini ornek alin :))

Simdi efem, bende kimi mimlesemmmmm...... Sansli, parmak bebek orgude ustam...seni mimliyorum... Birdeeeee Damak Tadi arkadasimi... Bize hep guzel kekler sunar ve harika kek kaliplarina sahip olan guzel arkadasim.
MEDINEM.

4 Nisan 2009 Cumartesi

ANAMA MEKTUP, Muhsin Yazicioglu



Mekan: Mamak Cezaevi 1983
Yazar: Muhsin Yazicioglu

ANAMA MEKTUP

Bugün sekiz mayıs 'Anneler Günü'Hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi
Kalplerde şefkatle tam koca bir gün
Hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi.
Ben seni bugün hatırlamadım anne
Sana karşı sevgim aynıydı yine
Benim sevgim sığmaz ki öyle bir gün'e
Bir ömür de olsa doyamam sevgine.
Her an ruhumu ısıtır sıcaklığın
Seni düşünmek bile doyumsuz zevk
Acısı derin senden uzaklığın
Sensin benim dünyama ışık ve renk...
Özledim ışıl ışıl sevgi dolu gözlerini
Ne güzeldi göğsüne yaslanıp öyle ağlamak
Ellerimle yırtardım o gül yüzlerini
Zevk verirdi nasırlı ellerinde hırpalanmak.
Yine arıyorum dostluk dolu o yüzün
Hep ben muhtaçtım sana yine muhtacım
Aşkımı, sevgimi gösteremedim bir gün
Saçlarım ağarsa da hep sana muhtacım.
Yollarım açılsa bağrıma bassam
Sımsıcak göğsünde öyle ağlasam
Doyumsuz sevgini tekrar yaşasam
Hıçkırıp, naz yapın "Ana" diyerek
Anamsın, bu bir gerçek
Sen olmasan ben olmazdım
Sensin gönlümdeki en güzel çiçek
İncinip, koparılsan yaşamazdım.
Hasretin unutturdu beni bana
Sevgine karşılık veremiyorum.
Adet olsun diye olsa da sana
Layık bir hediye bulamıyorum.
Maddi değerleri tek tek arasam
Hazırlasam güzel bir buket sana
Zümrütten, yakuttan saraylar alsam
Değeri ölçülmez yanında
Anam...Çiçek aradım dün beklersin diye
Bulamadım taş ve demirden başka
Sevgimin ifadesi bir tek hediye
Yollayamadım ki inan dua'dan başka
Cennetle müjdelenmiş analar
Sen de gezin cennet bahçelerinde
Ayakların altından aksın ırmaklar
Makamın melekler gibi yükseklerde
Şefaatına mazhar ol Muhammed Mustafa (s.a.v)'nın
Rahmetiyle kuşatsın seni Allah'ım
Yoldaşı ol hurilerle anamız Fatma'nın
Babamla firdevs bahçelerinde gezin cananım.
Saadetle ol dünya ve ahirette
Sana sağlık ve sıhhatler diliyorum
Selam ve sevgiler yollayıp nihayette
Ta yürekten ANA, ANA diyorum...