Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

20 Nisan 2010 Salı

Sanki kurdele bayrami :)

Yaka ignesi ve cesitli kurdelelerle bir yaka susu yapabiliriz, degil mi? Anneler gunune harika yakisir ve cocuklarin kolayca eline yakisacak bir calisma olur. Resimdeki tema olarak Hollandayi ele almis. Birtane de turkiye icin de yapilir, laleler katilarak.

Kucuk seylerle mutlu olabilenlere ne guzel...

Medinem

Unutmadan kaynagi da vereyim.... tik tik

19 Nisan 2010 Pazartesi

Hanan Tork'tan goruntuler



Guzel olunca ne giysen yakisir diyenlere katiliyorum, lakin su da var... Yakisani bul ve giy. Kendi stilini kendin yap. Moda diye her buldugumuzu giymemize gerek yok. 
Yuz seklime ne gidiyorsa ona gore bakiniyorum ben. Birde bana uymayan renkler var onlara pek yaklasmiyorum modeli her nekadar guzel olsa bile...

Guzel kalin, sevgiyle kalin MEDINEM
Kaynak icin tik tik..

18 Nisan 2010 Pazar

12 Nisan 2010 Pazartesi

Ozenli bir hediye sunabilmek icin ne lazim...

Cok hos olsun hediyem diyenlere olsun bu post... Ufak bir sabunu bile guzel paketledikten sonra gururla sunabiliriz sevdiklerimize :) Sevdiklerim diyorum hep cunku sevmeyene zaten hediye vermem ozel... Ortak baska arkadaslarla bir almis olurum genellikle.. hehehe..

Rabbim kimseyi yalniz birakmasin ve her daim etrafinda nese sacan kisilerle bir eylesin ins...
MEDINEM





11 Nisan 2010 Pazar

Legolarla duvar tamiri

Dunya turuna cikarak yikik, dokuk ve virane haline gelmis duvarlari legolarla tamir eden Jan Vormen 26 yasinda Alman asilli bir sanatci.Guzel de dusunmus... Hos dusunmus deee bu legolari goren cocuklar ne eder bilemem... Ben ufaklik olsaydim kesin dadanirdim caktirmadan :)
Daha fazla goruntu icin buraya tik tik..

10 Nisan 2010 Cumartesi

Hz. Yusufa gelen hediye (nedir?)...


Neden en makbul hediye temiz bir gönül?
Çünkü yere göğe sığmayan Hak Teala oraya nazar etmiş ve "oraya sığdım" buyurmuş. Hakk'ın güzelliğine ayna olmakta güzel bir gönülden daha iyisi yok.

Hakk'a böyle bir ayna götürmeyi şuna benzetiyor Hz. Mevlânâ:

Bir arkadaşı Hz. Yusuf'a uğramıştı. Hz. Yusuf ona:

- Ey dost, bize ne hediye getirdin, diye sordu.

Hz. Yusuf böyle deyince misafir utanıp ağladı ve dedi ki:

- Ey zenginlikte eşsiz ve güzellikte biricik olan! Ne kadar düşündüysem de sana layık bir armağan bulamadım. Ben ne getirirsem getireyim bu; madene bir habbe getirmek ya da deryaya bir damla sunmaya benzer. Benim elimde bir tohum varsa senin anbarın onunla dolu. Bu dünyada güzelliğinin bir eşi yok. Bu yüzden ben de senin huzuruna hediye olarak tozsuz bir ayna getirmeyi uygun gördüm. Ey gökteki güneşi kıskandıran, sana kendi güzelliğini seyretmekten daha güzel şey ne olabilir?
/span>

Mevlana’ya göre insanın gerçek aynası dostudur. Dost acı söylese de aynadır kişiye.. Şems’ den bahisle bu hikayeyi anlatır Mesnevi’sinde…

Güzel en çok güzelliğini seyretmek ister. Ona verilecek en güzel hediye de kendisini seyredeceği bir aynadır. Acaba binlerce güzel isimleri olan Cemîl-i zü’l-Celal ayinesiz olabilir mi? Elbette böyle bir zât bilinmek isteyecek ve isimlerine ayna olması için insanı yaratacak. İnsan da ayna olup onu keşfedecek ve ettirecek kendinde onun esmasını gösterecek. Bu ayinedarlık .

Biz sanatçığımızla ancak senin sanatının boyutlarını kavrarız. Bütün sanatlar senin sanatını taklitten ibarettir. Bütün tasarımlar icatlar Musavvir ismindendir.
Bütün haberleşmeler Habîr isminle vuku bulur.
Rezzâk isminle besleniyor Kerîm isminle ikram olunuyoruz.
ALINTI

9 Nisan 2010 Cuma

Sadece ignedanlik olmasin, baska seyler de olsun

Minik suslu yastiklari seviyorum... Aynamin onunde benim de var iki tane, sus olarak duruyorlar. Uzerine ne koysan yakisiyor ve odama sicak bir hava veriyor. Sadece ignedanlik olarak degil fonksiyonu. Elbette gunluk kullandigim ortulerimin ignesi cabuk kaybolmamasi icin de isime yariyorlar... Fakat igne olmasa bile seviyorum :)

Benimde birtane olsun diyenler icin buraya tiklayin, patronu verilmistir...

Benden notlar: Epeydir uzak kaldim blogumdan ama merak etmeyin. Ben iyiyim elh. Arada sessizce diger blog arkadaslarimin kapisini caliyor bir gezinip cikiyorum. Insan oglu belli bir sureclerden geciyor. Benim blogum da sakin surecten gecmekte :)
Cici kalin... Sevgiler medinem