Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

10 Nisan 2009 Cuma

Zencefil


Blogumda hekimce.com sitesinin konu basliklarina bakarken birden zencefil konusu dikkatimi cekti. Megersem ne kadar faydaliymis... Tam bir sifa... Ben marketlerde gorurdum elim varirdi ama hic almadim yemedim de... Patates gibi bunu nasil soyacagim, amannn beni cok ugrastirir diyerek hep gecmisimdir onunden.
Asagidaki bu haberi okuyunca artik kesinlikle yemeyi dusunuyorum. Mutfaktaki hamarat arkadaslar, sizlerden zencefil yemek tarifleri bekliyorum;))))))

Hekimce.com sitesinde haber aynen su sekilde:
Ameliyat sonrası bulantılar için de bire bir Araştırmalar;
ameliyat sonrası görülen bulantıların, kemoterapide yaşanan mide bulantılarının ve ilaçla kanser tedavisi sırasında ortaya çıkan kusmaların zencefil kullanımıyla engellenebileceğini gözler önüne seriyor.

Yolculuktan 2 saat önce... Zencefil, taşıt tutmasında ortaya çıkan bulantı ve kusmalara karşı da çok etkili. Zencefilin hareket hastalığına olan etkileri ile ilgili bir araştırma; yolculuktan iki saat önce alınan zencefilin, bulantı ve kusmayı engellemede son derece etkili olduğunu gösteriyor.

Zencefil, şeker hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasında da etkili. Zayıflama tedavisinde ise; kan şekerini dengeleyen etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verimini sağlıyor.

Ayrica Zencefilin Kur'an-i Kerim'de gectigini biliyormuydunuz? Ben bilmiyordum... Bir yeni sey daha ogrendim.
"…Cennetlikler içeceklerini kendi iştahları ölçüsünce tayin ederler. Onlara karışımında zencefil bulunan kadehler ikram edilir." (İnsan, 76/16-17)

Daha fazla bilgi edinmek icin Sizinti Dergisi adli siteden detayli bilgiler edinebilirsiniz.

Tasarim olarak: Rabbim seni ne guzel yaratmis bizler icin... seklin, semalin dikkat cekiciydi... bircok sebzelerin arasinda "HEYYY... bende varim.. bak bana, al beni..." diyordun ama ben kulak vermiyordum... AHHH ahh... :)))
MEDINEM.

dipnot: Rabbim tum hastalara sifa versin, saglik versin...

14 yorum:

kardelen dedi ki...

Allah herşeyi insanoğluna bir fayda versin hastalığına şifa olsun diye yaratmış. Buda en güzel örneklerinden bir tanesi. Hiç yeme fırsatım olmadı ama inşallah en kası zamanda deneyeceğim . bilgi için teşekkürler sevgilerimi gönderiyorum Dileğinizede aynen katılıyorum Allah tüm hastalara şifa versin...

havvanur dedi ki...

hımm hiç gördügüm bişi degil bu zencefill ama çokta yararlıymış paylaşım için tşk

gonca-pembe merdane dedi ki...

Ay biz de kurabiyelerde kullanıyoruz toz halinde olanını çok lezzetli oluyor sayende lezzeti kadar sağlığa yararı da olduğunu öğrenmiş oldum bir de Kuran'da geçtiğini ben de bilmiyordum..

kedicibasi dedi ki...

ben bunu yer elması olarak biliyordum çok şaşırdım.patates gibi yetişiyor.teşekkürler bilgileriçin..

SELDA dedi ki...

işte bu! bilginlendirici yazılarına bayılıyorum sevgiler.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım gerçeten çok faydalı S.ablamda almış bakalım bize nasıl sunacak. Yer elmasına benziyor.ALLAH her şeyi bizi düşünerek yaratmış.HAMD olsun:)
İyi geceler.

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Yakında bir ameliyat gecirdim ve zencefilden cok faydalandım.Burada yazılanlar haricinde bircok faydası daha var.Son zamanlarda metabolizmamı da hızlandırarak kilo vermemi sağladı.(diyet yapmadan) Diğer faydalarını benim blogum da bulabilirsin.http://kolaylezzetler.blogspot.com/2008/04/zencefilin-faydalar.html

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.Canım,zencefili bende çok severim kış günlerinde soğuk algınlığına iyi geliyor içimi ısıtıyor ayrıca baharatçılarda şekerlenmiş olarak satılıyor çayıma bir kaç dilim atıyor sonrada afiyetle yerim..RABBİM,insan oğluna verdiği nimetler çok anlıyarak şükrederek kullanmayı nasip etsin amin. sevgiler.A.E.O

Butikpartim dedi ki...

Ben de gördüm geçen gün,faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadarını değil.Nasıl yapacağımı bilmediğim için almadım ama ilk fırsatta alacağım.Paylaşım için teşekkürler..

tasarım mekani dedi ki...

Annem zencefilin tadi aci oldugunu soyleyerek rendele ve balin icine katarak ye dedi. Ben bu sekilde deneyerek yemeyi dusunuyorum arkadaslar.. bakalim...

guzel yorumlariniz icin tesekkurler, demekki bircok kisi yememis :))

ayfersultan cok guzel bilgi vermissiniz. Ben ama burada kaldigim yerde bunu bulamayacagim fakat sizin verdiginiz ornek anneminkine uyuyor.

aida, gecmis olsun.. ins. iyilesmissinizdir. Blogunuza girdim okudum, tskler bilgiler icin. Zencefili ne sekilde yediniz? yazarsaniz memnun olurum.
MEDINEM

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Sevgili Tasarım mekanı,
Ben zencefili ameliyat sonrası gaz sancılarım icin kullandım ve hala hergun kullanıyorum.Zencefili rendenin en ince tarafıyla rendeliyorum(1 çay kaşığı kadar) ve bir kupanın icinde sıcak suyla demliyorum.Bir ayda hic rejim yapmadan 4 kilo verdim.Günde bir bardak içiyorum.Zencefili Çin yemeklerinde de sık sık kullanırlar.Sevgiyle kalın.Aida

tasarım mekani dedi ki...

Aida, cok tesekkur ediyorum.. bende bu sekilde deneyecegim. Sevgiler, medinem

sesiber dedi ki...

Bir faydasını da ben ekleyeyim. Balla karıştırıldığında inatçı öksürüğü 1 günde kesiyor. Bir çorba kaşığı toz zencefili bir kase balla karıştırıp "HER GECE YATMADAN ÖNCE, HER SABAH AÇ KARNINA" yutuyorsunuz. Üztüne su falan içmeyin. Boğazınız hafif yanacaktır, normal. Benim 3 ay süren öksürüğümü geçirdi, dünden beri de eşim içiyor, grip sonrası öksürüğü için.
Yemeklerde nasıl olur bilemiyorum, pek hoş bir tadı yok.

tasarım mekani dedi ki...

sesiber :)) tadi konusunda evet uyari geldi.. Faydali bilgin icin tskler.. herkes faydalansin..
medinem