Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

11 Ocak 2010 Pazartesi

Genclik Sırrı..‏

gorsel kaynak
Evvel zaman içinde Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç vegenç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çoközenir ve sorarlarmış "bu gençliğin sırrı nedir" diye.

İhtiyar delikanlı güler geçermiş hersoruldukça bu soruya...Ama sorular sık, soranlar çoğalınca cevap vermekvacip olmuş sanki.

Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra kararvermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine."Bu davette sizesırrımı açıklayacağım" demiş.

Herkes merakla davete gelmiş.Yemekleryenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş.Ama gençliksırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş.

Herkes konu ne zaman açılacakdiye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş. "Hatun , şu kilerden bir karpuz getirirmisin bize sana zahmet!.."Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip birkarpuz getirmiş.

Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonrada : " Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet"demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş.Adam onu da biryoklamış yine beğenmemiş. "Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tanegetirir misin" demiş. Başka istemiş?.

Bu böylece dört sefer dahatekrarlanmış . Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş,misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizimdedicik sormuş.

"Eeeee?. Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınızmı??"


Herkes birbirinin yüzüne bakmış.Kimse bişey anlamamış.. "Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş.

"Efendiler" demiş "O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git debaşka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzugetiriyordu.Bir kere bile (aman be adam, delimisin nesin şu tekkarpuzu ne taşıtttırıyorsun bana defalarca...) demedi. Beni sizinönünüzde mahcup duruma düşürmedi.İşte bütün bu gençliğimi hanımıma borçluyum."

"Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz.
Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız.Hep birbirimize destek olur,dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleriyine birbirimize anlatırız.İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız."Demiş.


Iyi dusunen guzel seyler anlar... MEDINEM

11 yorum:

zeynebinsofrası dedi ki...

eşler arasındaki mutluluğun sırrını gerçekten çok basit bir örnekle özetlemiş.çok haklı.Kendimde bizzat görüyorum.Aile içindeki problemleri dışarıya yansıttığınız anda sorunlarda başlıyor.Paylaşımın için sağol medinem.Gerçekten çok güzeldi.Hatta banada bugunlerde hatırlattığın iyi oldu:)))

pofiş♥ dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI...MORALİM ÇOKK BOZUK İYİ GELDİ CANIM...

gül dedi ki...

ne güzel bir hikaye artık böyle evlilikler kalmamış herkes kendi sefasını düşünüyor

Elifin Terazisi dedi ki...

Daha önce okuduğum bir hikayeydi, hatırlattığınız için teşekkürler:)

tub@ dedi ki...

Yine harika bir paylaşım Medinem...

Sadece eşler değil, yakın arkadaş,akraba olarak da bunu uygulayabilsek ne mutlu..

Aramızda herşey konuşup halledebiliriz aslında ama bi 3.kişi varsa daha dikkatli olunmalı...
Lakin kırılan kalbin hiçbir yapıştırıcısı yok..


Aslına bakarsan bu hatayı ben yakın geçmişte çok yaptım(malesef), ama artık yok...

Çünkü dersimi aldım :D

Sevgiler tatlım..

nohut oda dedi ki...

olgunlaşmakla ilgili bu hikayenın ozunu anlamak ve uygulamak..

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Bitişik yazılan kelimeleri takip ettim yazının sonuna kadar.
çoközenir,hersoruldukça,kararvermiş...
Herhalde bu kelimelerde bir şifre var dedim,ama çıkmadı:))Hani şiirlerde olur ya,mısraların ilk harflerini aşşağı doğru takip edince anlamlı cümleler ya da kelimeler ortaya çıkar.
Hikayenin anafikri güzel.Allah(C.C.) sabırlı olmak nasip etsin.Bende sabır pek yok:)

Butikpartim dedi ki...

Ne kadar güzel.Böyle eşler şu zamanda var mı acaba merak ettim.abır ve fedakarlık ne kadar önemli,tabi iki taraf için de..

icimdeki yolculuk dedi ki...

ödülün var bendeee

TAZE NANE dedi ki...

Gerçekten çok güzelmiş.

kedicibasi dedi ki...

ilk defa duydum.Ne kadar da doğru evlerini cennetleri yapmışlar.Cennette yaşlanılır mı hiç?