Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

6 Şubat 2009 Cuma

Zikri Kalp



Sevgililer günü …
Sevgililer günü… Sevgililer günü bana çok şeyler anımsatıyor… Bir babaya, anneye, kardeşe yada hayat arkadaşına duyulan sevgi. Ama bunun ötesi sevginin baki olması... Kalplerimize sevgiyi veren en güzel Sevgili… Öyle bir sevgi ki seni hiç yolda bırakmayan ve herzaman sana senden yakın olan. Her nefeste … Zikrin kalbe yayılıp bütün zerrelerini sarması. Zikri kalp… Kalbimin atışları hızlandığını hissedebiliyorum bu sözcüğü söylerken. Kalp Yangını diye dillerde dolaşan sözcüğün aslı bence “ Zikri Kalp ”tir.


Kalp katlama ve orme

Sevgililer günü için okulda çocuklarla bir çalışma yapmam gerekiyordu. Bende araştırma yaparken peçete ile kalp katlama ve örme modeli görünce hemen sitemizde yayınlamak istedim. Yapımı çok basit ve sofranıza hemen farklı bir görünüme koyucak şekilde. Her bir tabağa katlayıp koyabilirsiniz. Yada katlarken içine ufak bir süpriz karşılama yapabilirsiniz. Örgüyü bir bardak altı olarak da değerlendirebilirsiniz. Hatta örgünün modelini çoğaltarak çiçek deseni yapabilirsiniz.


Örgü işleri pek elimden gelmediği için ben ancak seyretmekle yetineceğim :) Belki annem sitede görüp örgüye geçebilir ve sonra al kızım çalışmalarında kullanırsın derdi... :))

Hoş kalın güzel kalın... Medinem




Hiç yorum yok: