Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

12 Mayıs 2009 Salı

Hayatin Icinden: MEKTUP


Sizlerle zaman zaman okudugum guzel yazilari paylasiyorum. Beni takip edenler iyi bilir. "Hayatin Icinden" adli kitapcigimdan iki tane kisa oyku yazmistim. Guzel dersler ve ornekler aliyoruz. Birtane daha ekleme hissi ile bu postu hazirladim. Buyrun hep birlikte okuyalim:
MEKTUP
Cocuk, babasindan aldigi harcligi vaktinden once bitirmis ve gunlerdir istedigi tip icin yeterli parayi biriktirememisti. Birkac hafta sonra yaz tatiline girecek olmasi, onu bu konuda endiselendirip yeni kaynaklar aramaya sevkediyordu. Evlerine gelen son aylik dergide "Her hizmetin bir ucret karsiliginda oldugu"nu okuyunca, sevincle havaya sicradi. Buna gore ailesine yaptigi yardimlarin da elbette bir karsiligi olmaliydi.

Cocuk bu fikirle hemen harekete gecip gordugu islerin listesini cikardi ve bunlarin yanina da ucretlerini yazdi. Firindan ekmek almak icin bin, cop dokmek icin 2 bin, annesiyle beraber pazara gitmek icin 5 bin lira hic de fazla sayilmazdi.

Aylik toplam 80 bin lira tutan listeyi imzalayip annesinin cantasina koydugunda, bu akillica kesfinden dolayi gozleri parliyordu.
Cocuk ertesi gun, yataginin basucunda 80 bin lira ile birlikte kucuk bir kagit parcasi buldu. Kendi hazirladigi listeye benzeyen ve annesinin imzasini tasiyan kagitta:
"Seni hayatim pahasina dunyaya getirmenin, yillarca bezlerini yikamanin, binbir guclukle besleyip buyutmenin karsiligi sadece sevgindir ve yanagindan aldigim bir opucuktur" yaziyordu. "Kazandigin parayi, gule gule harca yavrum."


Fazla soze gerek yok... Annelerin tek bekledigi bizden SEVGI...
MEDINEM

7 yorum:

zehra dedi ki...

annelerımızın hakkını nasıl oderız cok guzel bır yazıydı cok duygulandım
cok saol canım

zeynebinsofrası dedi ki...

Bu yazıyı daha önceden biliyordum.Çok hoşuma gitmişti.Sayende tekrar hatırladım.Sağol paylaşımın için.Ne yapsak anne babalarımızın hakkını ödeyemeyiz....

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çok güzel bir paylaşımdı teşekkürler.
Tek karşılıksız sevgisini her şeyini canını bile veren annedir.ALLAH razı olsun anne ve babalardan.
Hayırlı sabahlar.

üç böcek bir çiçek dedi ki...

bu yazıyı bir yerde okumuştum tekrar hatırladım saol arkadaşım.annelerin hiç bir zaman hakkı ödenmezz sevgiler

Ada Deniz dedi ki...

çocuğun annesinin mesajını anlayabilmesi için büyük ihtimalle ebeveyn olması gerekecek. Güzeldi yazı teşekkürler

kubra zeynep kara dedi ki...

ne güzel yazılmış
anne babanın hakkı ödenmez ki

Unknown dedi ki...

Yaa.. yaa.. daha öncede okumuştum bu yazıyı,analar karşılık beklemeden severler hemde canı pahasına,bu sevginin ölçüsü yok,sevgiler