Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

24 Mayıs 2009 Pazar

Okuduklarimdan.. Once esini yedirirdi...



En cok kitap okudugun vakit ne zamandir diye soruldugunda "pazar gunu" derim. Pazar'in getirilerini cok seviyorum. O gune program yapmam ve ic gudusel olarak gunumu doldururum.

Cok hosuma giden yazilari da sizlerle paylasmayi seviyorum. Gelen yorumlar beni kitap okumaya dahada cok istahlandiriyor. Hep yemek tarifleri okuyarak mi istahlanacagiz :))

Masamda o kadar cok seyler var ki, her defasinda toparliyor sonra bir daha dagiliyor. Icimde demekki yapmak istedigim cok seyler var. Kalemler, boyalar, fircalar, boncuklar, kitaplar, vs. Gecen gun erkek kardesim gayri ihtiyari demisti ki: "Bir insanin akli nasilsa dolabi da oyledir. Yani kafasi karisiksa dolabi da karisiktir". :))))) kendi kendime cok guldum ve dedim ki noluyoruz yaa bu simdi benim masamin halini gorerek bana tas mi atiyor ne??? Napayim... bende boyle ilham aliyorum ve ask'a geliyorum:)

"Peygamberimiz Kadinlara Nasil Davranirdi adli kitaptan" Nuriye Celegen

ONCE ESINI YEDIRIRDI
Hz. Peygamber efendimiz yardim etmekten hoslanirdi. Koyunlari sagar, elbisesini yikar ve ayakkabisini tamir ederdi. Her seyi paylasirdi ve bu aliskanligini yemeklerinde bile gormek mumkundu.

Hz. Aise validemiz ile yemek yediklerinde her seyi once Hz. Aise'nin yemesini isterdi. Yeme ve icme konusunda bile oncelik tanirdi.

Hz. Aise'nin anlattigina gore Peygamber efendimiz yemekte bir sey icilecekse once Hz. Aise'ye icirirdi. Sonra kendisi icerdi. Icerken de Hz. Aise'nin ictigi yerden icmeye dikkat ederdi.

Bir et yemegi yiyorsa mutlaka Hz. Aise'nin elindeki parcayi alir, onun isirdigi yerden kendisi de isirirdi.

Bu sekilde aile icindeki "biz" kavramini ornekli olarak ders verirken eslerini her sekilde memnun edip, onlara yakinligini ve alakasini davranislariyla gosterirdi.

Ve soyle buyurdu Peygamber efendimiz:
"Ahlaki en guzel olaniniz eslerinize en iyi davrananizdir."

Medinem

6 yorum:

Butikpartim dedi ki...

Ne kadar güzel Peygamber efendimizin davranışları.İnsanlığa ne güzel örnekler..Paylaşım için teşekkürler canım.Sevgiler..

Hayalbemol dedi ki...

Kitap okuyandan kolay kolay zarar gelmez.
Tabi bu bir genelleme olamaz.
Peygamber efendimizin her yaptığı örnek bir olaydır insanlığa karşı. Kadını değersiz gören eski zihniyetlerin bu dizleri defalarca okumasını isterdim. Teşekkürler paylaşım için.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Ne kadar güzel ve özel insanlar.
ALLAH razı olsun canım benim.
İyi geceler.

Unknown dedi ki...

paylaşımın için saol ..bütün herkeze örnek olsun birde eşitlik diyen kadınlar ..eşleri tarafından böyle birşey görmedikleri için sanırım eşitlik diye çırpınıyorlar ...

gullesu dedi ki...

harika bir paylaşım gerçekten çok teşekkür ederim

kubra zeynep kara dedi ki...

önce sen demeyi öğrendiğinde insanlar asla ilişkilerinde sorun yaşamaz diyor günümüzde uzmanlar.
alemlerin efendisi bize bunu taa o zamandan örnek olarak göstermiş.
dinimiz güzel ahlaktır