Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

16 Mart 2009 Pazartesi

ALLAH kelimesinin sirri...



Hollandalı bir bilim adamı van der Hoven, Allah kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı.

Hollandalı bir bilim adamı ve psikolog olan Vander Hoven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı. Profesör Hoven'in hastalar üzerindeki araştırmasının sonucu ise şöyle..

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur"an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı. Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi. Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.

Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti. Arapça okuyabilen ve düzenli Kur'ân-ı Kerim okuyan insanların psikolojik hastalarıklardan kendilerini rahatça uzak tutabildiklerini söyleyen psikolog "Allah" kelimesindeki her harfin hastalıklara nasıl tedavi olduğunu açıkladı.

Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı. -ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor. - Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor - Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.

Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur"an-ı Kerim"in sırlarını araştıran bir psikolog.
ALINTI
KAYNAK

8 yorum:

Butikpartim dedi ki...

Gerçekten çok etkileyici..Zaten İslam sırlarla dolu bir din.Her geçen gün yeni bir sırrı ortaya çıkıyor,bu da ibadetin önemini bize bir kere daha hatırlatıyor..

Adsız dedi ki...

İLk defa senden duyuyorum.
Çok ilginç gerçekten.
Mevlam herşeyi matematiksel yaratmış.
Çok teşekkürler.
sevgiler.

TATESAL dedi ki...

Çok güzel,paylaşımın için teşekkürler,çok etkileyici..iyi geceler.Allah hepimizi korusun

tasarım mekani dedi ki...

Benim tek diyeceğim birşey var...
NE KADAR BÜYÜKSÜN ALLAH'IM...
Teşekkür ederim medinem.
Sevgiyle kal!
ŞANSLI

tasarım mekani dedi ki...

Kalp ve dilimizin ALLAH kelimesi ile zikretmesi megersem ne kadar onemliymis saglimiz acisindan... Nefesimiz... Hu...
Ben tesekkur ederim.. Okudugunuz icin.. Askla kalin.. MEDINEM.

GeCe dedi ki...

bilmiyordum güzel bir paylaşım sağol

reyyan dedi ki...

Teşekkür ederim bende bloxoo ya yeni üye oldum ama nasıl kullanıldığını pek bilmiyorum:( favoriye nasıl eklendiğinide bilmiyorum:( Kurcalıya kurcalıya öğreneceğiz inş.. Eklediğiniz konu çok güzeldi. Teşekkürler..
Bende bu konuyu not alacağım üye olduğum foruma ekleyebilirim belki.
Yazıda hollandalı müslüman değil yazıyor.. islam ilimlerine ve kuran-ı kerimin sırlarını araştırıyor ve saygı duyuyor elh.. MEVLAM hidayete ermesinide nasip eder inşaallah..
Rabbim' i inkar edenler bu yazıyı görmeli ve okumalı diyorum.. inanın çok güzel bir konuya temas etmişsiniz.ALLAH CC.razı olsun kardeşim...

MEVLAM SEN NELERA KADİRSİN...

BAKİ HÜDAYA EMANET OLUNUZ...
sevgiler...
http://reyyann.blogcu.com/

reyyan dedi ki...

ekledim canım senin sayfanıda belirttim bakabilirsin linke tıklaman yeterli:)
http://www.cemaatforum.com/allah-kelimesinin-sirri-t65667.html?t=65667


http://reyyann.blogcu.com/