Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

1 Ekim 2009 Perşembe

hands for indian weddings...









Hint düğünlerinde gelin eli çok önemli bir rol oynar. Gelin elleri ve ayakları kına (Mehndi) ile dekore yapilir. Genç kızlar ve kadınlar da Mehndi ile ellerinde sevinç, katılım ve mutluluk sembolü tasirlar diye bilgilendirilmistim bir arkadasim tarafindan. Elleri bu sekilde suslemek de tam bir tasarim isi degil mi?
MEDINEM

7 yorum:

kardelen dedi ki...

bazıları biraz abartlı olsada çok güzel görünüyorlar...

KelebekGibi dedi ki...

Kesinlikle cok ince is.Zaten bu gelinler bunu dügünden birgün önce yaptiriyorlar sanirim uzun sürüyor ve fiyatida biraz tuzlu diye izlemistim Tv de.
Bana fazla geliyor biraz, hafif bir iki minik motif daha sade olur ama iste onlardada gelenek böyle olunca azla yetinilmiyor.

eylül dedi ki...

Çook uğraştırıcı,emek verilmiş hepsine.Arabistan'da da çok yaygın bu hint kınaları,gördüğümde çok dikkatimi çekmişti.Ama benim hiç tarzım değil.Tşkler paylaşım için :)

cansudere dedi ki...

canım hintlilerin herşeyıne bayılıyorum giyımlerine takılarına müzüklerine danslarına tam bir hastayım azda olsa danslarından ögrendim.çok hoş bi paylaşım teşekkürler canım.

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

meşhur hint kınaları bunlar..meşhur olmayacaak gibi niyetlendim..tabiki çok daha sade olanlarından..nasip olmadı bi türlü..pembe ojeli olanı çok beğendim..

.: Moça Arteira - Dani Pimenta :. dedi ki...

Hi, Medinem!
How are you?
Here, in Montreal, everything is fine...
Kisses and have a nice weekend!
Dani

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Bayılırım hint kınasına!
Bir kere bende yaptırmıştım 1 haftada silindi.
Sevgiler...