Tik Tik yapin, aklinizda soru kalmasin...

10 Ekim 2009 Cumartesi

Afrika: Maske

Afb048

Grup 8’lerde sali ve persembe oglenleri temali calismalar yapiyoruz. Circui halinde her ogrenci bir tema ile calisiyor. Kimi teknik dersi, kimi tarih, kimi cografya, kimi muzik vs…. aliyorlar.

Tarih dersinde Afrika konu olarak islenilmisti. Kapanis olarak ogrencilerle maske yapalim dedik. Ogrenciler zevkle islediler ve calistilar. Yapilan maskeler okulun holunu susledi. 8’ler artik buram buram Afrika kokuyor :))) Camurdan afrika evleri de yapilmisti. Camuru kurumus otlarla karistirdik ve tam da benzedi. Evlerin ust kismina da maskeler asildi. Birkac biblo falan derken oldu Afrika kosesi.. Eee.. bosu bosuna demedim buram buram Afrika diye :) Devami da gelecek daha!

Sizlere Maske yapiminin asamAfb054alarini resimleyecegim.

Once buyuk bir kartona iki tane tabak dizilir. Biri buyuk digeri ufak olmali. Ve bir cetvelle cizgiler birlestirerek maskenin sablonu cikartilir. Ogrencilere sablondan sonra once musvette maske calismasi yaptirilir. Dikkat edilmesi gereken husus ise sekillerin tekrarlanmasi. Sonra cikartilan sablon uzerine calisma uygulanir. Ust ve alt taraftan iki kesilmis kisimlar arkaya dogru hafif kivrilarak tutturulur. Boylece duzluk yerine hafif ovalimsi olur maskenin gorunumu. En son saclar arkadan naylon iplerle yapistirilir. Neden naylon diye soracak olursaniz, naylonu uclarinda ayirabilme ozelliginden. Ayni sac gibi oluyor.

Resimleri takip ediniz….

Afb055

Afb058

Afb057 Afb053

Afb050

Afb052

3 yorum:

cansudere dedi ki...

biciriklerin ellerine saglık canım . iyi olmana sevindim.çocuklarla uğraşmak çok sabir ve emek ister.toparla kendini canım sevgiler....

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım bu maskeleri görünce beni bir gülme aldı inanamazsın.Öğrenciler bu maskeleri takınca birbirlerinden korkmadılarmı?
Valla gözümden yaş geldi tatlım sakın kızma bana!
Seni çok çok öptüm.
Sevgiyle kal...

Butikpartim dedi ki...

Ay süper olmuş,bayıldım:)Ne güzel çalışmalar yapıyosunuz,özendim valla:))